Over ons

Wie zitten er achter Zwanger & zo?

Over Zwanger & Zo

Verloskundigen Solange en Geke kennen elkaar van de opleiding verloskunde in Rotterdam. Toen we in het afstudeerjaar ontdekten dat schrijven over ons vak een gedeelde hobby is, begonnen we samen de blog ‘Life Of A Midwife’, waarin we mensen mee laten spieken in ons leven als verloskundige. Beide zijn we verliefd op het vak, continue op zoek naar nieuwe uitdagingen én een tikkeltje ongeduldig. Het verraste ons dan ook niet dat het na de eerste maanden werken al snel begon te kriebelen. Waar konden we ons vak mee uitbreiden? De echo opleiding, spiralen plaatsen, of iets innovatiefs, iets wat écht bij ons paste?

Kennis en informatie delen is een leuk en essentieel onderdeel van het verloskundig vak. Soms heb je daar op het spreekuur niet altijd tijd voor, of is het als toekomstig ouder leuker om de informatie op te zoeken als het joú uitkomt. Zelf luisteren we graag naar podcast als Man Man Man en Echt Gebeurd. En zo ontstond, tijdens een vakantie op Curaçao, het idee van Zwanger & Zo de podcast. Verloskundige passie, podcast liefde en een stukje journalistiek combineren in een nieuw product, dát leek ons nou eens een leuke aanvulling op ons dagelijkse werk.

Hosts

Dit zijn de gezichten achter Zwanger en Zo de podcast.

Solange Candeias

Co-host

Hoi! ik ben Solange, 24 jaar en verliefd op de verloskunde. Ik ben in juli 2019 afgestudeerd en werk met veel plezier als waarnemend verloskundige in de omgeving Breda. Naast mijn werk ben ik ook regelmatig te vinden op de yoga mat of in de stad voor een lekker koffietje. Het is een voorrecht om elke dag begeleiding te bieden in een van de bijzonderste processen in het leven van (toekomstige) ouders. De zwangerschap, bevalling en kraamtijd gaat samen met veel nieuwe indrukken en vooral een heleboel informatie! Ik vind het als verloskundige belangrijk om uitgebreid de tijd te nemen om uitleg en informatie te geven aan ouders. Hoe fijn is het dan om een podcast te starten en deze informatie op een andere, unieke en actuele manier te delen? Het is voor mij dan ook een feestje dat we samen deze podcast zijn gestart om jullie mee te nemen in dit bijzondere proces.

Geke Beckerman

Co-Host

Hoi! Ik ben Geke, 23 jaar en in juli 2019 afgestudeerd als verloskundige. Toen ik na de middelbare school een beroep in de zorg zocht met veel cliëntcontact en verantwoordelijkheden, kwam ik via een vriendinnetje bij de verloskunde uit. Na vier te gekke jaren in Rotterdam, werk ik sinds mijn afstuderen met veel plezier bij Zuiver Verloskundigen in Ede. Toekomstige ouders coachen en zorg verlenen in de leuke, maar soms ook spannende periode van zwangerschap en geboorte, geeft mij elke dag een flinke dosis positieve energie! Zelf ben ik een echte podcast fan en luister ik graag naar de afleveringen van Man Man Man en Echt gebeurd. De verloskunde combineren met podcast liefde, dát leek me nou een leuke aanvulling op ons dagelijkse werk.

Dennis

Producent

Hi, ik ben Dennis en ik ben als producer betrokken bij Zwanger & Zo. Ik ben een mediamaker: voor mijn werk bij Hogeschool Windesheim bedenk en maak ik content voor studiekiezers. Dat kan van alles zijn: van nieuwsbrieven tot social media campagnes en van YouTube-video’s tot foto’s voor Instagram. Juist die afwisseling, iedere dag bezig zijn met verschillende vormen van content maken, vind ik ontzettend leuk!

Voor Windesheim maak ik ook podcasts en zodoende ben ik gevraagd om Geke & Solange te ondersteunen bij Zwanger & Zo. Ik help bij de contentcreatie voor social media en de edit van podcastafleveringen. De samenwerking met de dames is voor mij in meerdere opzichten erg leerzaam. Niet alleen leer ik veel over zwangerschap en verloskunde (daar wist ik als 26-jarige single nog niets van 😉), maar ook als het gaat om het ontwikkelen van een podcast en het promoten daarvan. Kortom: we helpen elkaar én leren van elkaar en dat is top!

Meer weten over jouw zwangerschap?

Vind meer informatie op onze blog.

Blog