Wat een spannende week… Na een half jaar bouwen aan onze podcast staat aflevering #1 Corona en Zwangerschap online! Het was niet helemaal de planning om de eerste aflevering over een pandemie te maken, maar hadden we iets anders kunnen doen? We zien dagelijks in onze spreekkamers de behoefte aan laagdrempelige en betrouwbare informatie, zeker nu over het Coronavirus. En dus schreven we een script, verdiepten we ons in de meest recente informatie en gingen we het gesprek aan met Leonie (31 weken zwanger) en Connie (kraamverzorgster) over hun gedachten, zorgen en manieren om om te gaan met de huidige situatie. In aflevering #1 Zwangerschap en Corona delen zij een aantal flink handige #Coronahacks!

#1 ‘Niet iedereen hoeft die blije Instagram-mom te zijn’
Behulpzaam binnen én buiten de Corona tijd. Wees een beetje lief voor jezelf! Leonie vertelt hoe ze kort aan zichzelf twijfelde toen zij niét hoefde te huilen bij de eerste echo, de eerste weken van de zwangerschap enorm wennen vond en lang niet altijd gigántisch blij was met alle veranderingen van haar lichaam. In deze tijd gebeurt er al zoveel, leg jezelf niet de verplichting op om continue blij te zijn met de zwangerschap. Voel wat je voelt en weet dat dat mag!

#2 ‘Bescherm je als alle andere mensen’
Voor zover we nu weten zijn zwangeren geen risicogroep voor het Coronavirus. In het vragenvuur hoor je de belangrijkste feiten uit de onderzoeken die tot nu toe bekend zijn. Zo lijkt het virus niet in de buik overdraagbaar, verloopt het virus niet anders bij zwangeren dan bij niet zwangeren en hoeven zwangeren dus ook geen extra maatregelen te nemen.

#3 ‘Thank god, géén babyshower!’
Leonie steekt in aflevering #1 Corona en Zwangerschap haar afkeer van babyshowers niet onder stoelen of banken. Juist daarom zou ze volgens haar vriendinnen de schattigste, meest roze en uitbundige babyshower van Nederland krijgen. Dat die nu niet door gaat, vindt ze hééél vervelend (kuch). Zo zie je maar, zelfs een wereldwijde crisis heeft zo z’n voordelen!

#4 ‘Kraamvisite wordt raamvisite’
Dat een crisis ook het beste in mensen naar boven kan halen, laat Connie van den Broeke zien als ze in aflevering 1 trots vertelt over haar initiatief om de kraamvisite niet af te bellen, maar een alternatief aan te bieden. Niet meer in het huis langs kunnen komen, betekent niet dat de kersverse papa en mama hun kleine spruit niet meer met de wereld mogen delen. Nu alleen met een stuk glas er tussen, en met beschuit met muisjes voor de deur, in plaats van op de bank. We schreven er eerder dit artikel over.

#5 ‘Leef je creatief uit op de babykamer’
Leonie sluit de eerste aflevering af met een tip voor alle aanstaande papa’s, mama’s, oma’s, buurvrouwen (etc….) die een paar uurtjes over hebben. Frutsel, freubel, teken en knutsel dingetjes voor op de baby kamer. Ben je niet zo creatief? Ach, jullie zoon/dochter heeft toch pas na een paar jaar in de gaten hoe eh… bijzonder? dat schilderijtje eigenlijk was. En die perfect instagram mom hoefde je ook al niet te zijn. Dubbel winst! Niet?
Alle tips komen uit aflevering #1 Zwangerschap en Corona. Je kunt hem hieronder, of op alle podcastplatformen luisteren!

Geke Beckerman

Geke Beckerman

Ik ben Geke, 23 jaar en in juli 2019 afgestudeerd als verloskundige. Na vier te gekke jaren in Rotterdam, werk ik sinds mijn afstuderen met veel plezier bij Zuiver Verloskundigen in Ede. Toekomstige ouders coachen en zorg verlenen in de leuke, maar soms ook spannende periode van zwangerschap en geboorte, geeft mij elke dag een flinke dosis positieve energie!

Leave a Reply